دانلود پایان نامه

 

عنوان کامل پایان نامه :

 

 بررسی و مطالعه تطبیقی فرهنگ سازمانی در شرکتهای خصوصی و دولتی

 

قسمتی از متن پایان نامه :

 

 

 

7 انواع فرهنگ سازمان

با توجه به تعاریف یاد شده می توان گفت، فرهنگ سازمان عبارتست از باورهای مشترک در یک سازمان، هر چه باورهای مشترک ژرف تر و منسجم تر باشند فرهنگ قوی تر است و هر چه باورها متفاوت و وجه اشتراک آنها کمتر باشد، فرهنگ سازمان ضعیف تر خواهد بود.

با توجه به تعریفی که از فرهنگ سازمان ارائه گردید صاحبنظران برای طبقه بندی فرهنگ سازمان و تشخیص نوع فرهنگ هر سازمان، شاخص هایی ارائه نمود ه اند که به نمونه هایی از آن اشاره
می شود. یکی از تقسیم بندی های متداول که معمولا در الگوهای اقتضائی از آنها یاد می شود فرهنگ مکانیکی و فرهنگ ارگانیکی است که درسازمانهای با فرهنگ های مکانیکی، باورهای مشترک بیشتر متوجه ساختارهای رسمی، قوانین و مقررات، دستورالعمل ها و روش های استاندارد است در حالی که سازمان های با فرهنگ ارگانیکی باورهای مشترک عمدتًا برساختارهای غیر رسمی و بیشتر تأکیدها بر نتیجه و عملکرد است نه بر وسیله و ابزار کار.

در یک تقسیم بندی دیگر سازمان ها را از لحاظ فرهنگ به چهار دسته طبقه بندی نموده اند و ویژگی های سازمان ها با هر یک از فرهنگهای چهارگانه به شرح زیر توصیف شده است:

 

 

2-7-1  سازمان های با فرهنگ علمی [1]

تأکید این نوع سازمان ها بر استخدام افراد جوان با تمایل به یادگیری، پرورش دادن آنها و تقویت شخصیت علمی و تخصصی آنهاست.

2-7-2  سازمان های با فرهنگ باشگاهی[2]

در این سازمان ها تأکید بر تناسب داشتن روحیهء افراد به وفاداری و تعهد نسبت به سازمان است . در فرهنگ باشگاهی، ارشدیت و سن و سنوات خدمت در سازمان، معیار عمدهء اهمیت و ارزش افراد است.

2-7-3 سازمان های با فرهنگ تیمی [3]

در این نوع سازمان ها تأکید بر نوآفرینی، ریسک پذیری و آزادی عمل است.

2-7-4 سازمان های با فرهنگ سنگری[4]

بر عکس فرهنگ تیمی که به اختراع، نوآفرینی و اکتشافات ارج می نهد، فرهنگ سنگری بر حفظ و بقای سازمان تأکید دارد، در فرهنگ سنگری امنیت شغلی حائز اهمیت زیادی است.

در هر سازمان یک فرهنگ غالب وجود داشته و بر حسب ماهیت کار نیز زیر مجموعه ها و خرده فرهنگهای متفاوت شکل می گیرد که مبنای تفاوت آنها، تخصص، تکنولوژی، منطقهء جغرافیایی و نظیر اینهاست.

با اینکه بی گمان فرهنگ فرا محیطی بر فر هنگ سازمانی مسلط است امّا به استناد تحقیقات موجود حتی در یک محیط اجتماعی، سازمانهای مختلف دارای فرهنگهای گوناگون میباشند.

فرهنگ غالب سازمانها، رفتار سازمان و رفتار افراد آن را شکل می دهد و در سازمانهای با فرهنگ ارگانیکی این فرهنگ می تواند جایگزین ضوابط رسمی سازمان باشد.

بنابراین در اینکه هر سازمانی دارای فرهنگی است و آن فرهنگ رفتارکاری سازمان را شکل می دهد تردیدی نیست، امّا پرسش اصلی این است که چه فرهنگی بیشتر بر اثر بخشی سازمان تأثیر می گذارد.

برای اینکه سازمان ها از اثربخشی لازم برخوردار شوند باید متناوب با مأموریت، فن آوری، حجم عملیات و متغیرهای مشابه دیگر خود، از فرهنگ سازمانی متقضی برخوردار باشند.  (دیویس، ۱۳۷۳ ص ۳۱ )

رابرت کوئین و مایکل مک گرا ث 4 نوع فرهنگ مبتنی بر انتظارات را مورد شناسایی قرار داده اند این چهار نوع فرهنگ ناشی از تبادلات یا تعامل افراد در سازمان تحت تأثیر ارزشها و اعتقادات حاکم بر سازمان میباشند که عبارتند از:

[1] . Academy

[2]. Club

[3]. Team

[4]. Fortress

سوالات یا اهداف این پایان نامه :

 

اهداف و کاربرد های تحقیق :

بطور کلی هدف از این تحقیق مطالعه تطبیقی در مورد فرهنگ سازمانی در شرکتهای با مالکیت دولتی و خصوصی میباشد.

1-4-1 اهداف اصلی :

شناخت وضعیت فرهنگ سازمانی در شرکت های ذکر شده

مقایسه فرهنگ سازمانی در این شرکتها

1-4-2 اهداف جزئی :

پایان نامه


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : فرهنگ ,سازمان ,سازمانی ,افراد ,نامه ,اهداف ,فرهنگ سازمانی ,پایان نامه ,فرهنگ سازمان ,باورهای مشترک ,فرهنگ ارگانیکی ,تطبیقی فرهنگ سازمانی ,مطالعه تطبیقی فرهنگ
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

حفاظ ساختمان مرکز خدمات مشاوره برتر برای انتخاب گزینه برتر Gretchen وبلاگ رسمی مدیر وبگاه عالی نیوز دانلود پارکت دوربين هاي ديجيتال gozarsalamat